söndag 15 januari 2023

Attefallshus klart

Nu har vi haft stugan i 10 år och det känns som att tiden gått galet fort. Efter en tids funderande och planerande, så byggde vi våren och sommaren 2022 ett Attefallshus på baksidan av huset. Egentligen är det en Bolundare på 30 kvadratmeter, men vem vet vad en Bolundare är. 😀

Lite extra stolta är vi eftersom vi själva har ritat huset själva, för att kunna maximera funktionerna på dessa 30 kvadratmeter. Dessutom har vi gjort all målning, tapetsering, golvläggning, byggt kök, mm. Många timmars arbete och många ändringar har det blivit längs resans gång, men slutresultatet blev fantastiskt. Ett stort tack till A-Bygg som har gjort ett grymt bra jobb. Vi är supernöjda!

Attefallaren är fullutrustad med komplett kök och toalett med dusch, så att vi kan använda den även vår/vinter/höst (gamla stugan är ju inte vinterbonad).

Framförallt byggde vi den för att barnen som börjar bli större ska kunna få lite eget utrymme nu när de börjar blir större och när släkt och vänner kommer på besök (vars barn också blir större...).

Men det kommer även vara möjligt att hyra Attefallaren som ett tillägg när man hyr stugan, så totalt har vi nu 13 sovplatser i stugorna. Vill man hyra bara Attefallaren, så är det möjligt beroende på beläggning och säsong. Men det går att långtidshyra Attefallaren under höst/vinter/vår om man är i behov av tillfälligt boende i Sölvesborg.

Det återstår att bygga en entrétrappa och altan och göra lite markarbete runt Attefallaren, men vi får väl se hur mycket vi hinner/orkar denna sommar. Kanske får bli ett mellanår denna sommar och nöja oss med en provisorisk altan. Det var ett intensivt arbete under 2022.